Páros Verseny - 2016. Március

Szeretettel köszöntök titeket, hivatalosan ez lesz az utolsó "téli" cikk, illetve kap még egy húsvéti "update"-t a hétvégi Páros Vigasz után.

 

15 pár tette tiszteletét, ezek között ismét volt 6 új szereplő, köztük Sás Tomi (aki kupával távozott), továbbá egy igen erős nyergesi különitmény: Héjjas Misi és Pánya Sanyi (akik a bronzérmet vitték haza), illetve meg kell emlitenem Grécs Attilát (aki nem számit újnak, de párosban még nem indult nálunk), és Király Zsoltot (ő szintén csak egyéniben indult el idáig), aki Mészáros Csabi oldalán vágott neki a qualinak, de kivágta őket a Tölgyes fivérek egy igen kemény csatában. Ezen kivül még 2 mérkőzést játszottak a táblára kerülésért: az egyiket Malek Zoli és Kucsa Ervin hozta, két hölgy (Kővári Irina/Ötvös Andi) ellen, a másikat pedig Kokavec Pisti és Pécsi Réka nyerte Csernus Zsolti és Lénárt Timi ellen egy nagy derbiben.

Szombaton a selejtezőn kivül még jópár főtáblás meccset letoltak, köztük a korábban emlitett Tölgyes testvéreknek kellett csomagolniuk, miután a rutinosabb Héjjas/Pánya duóval nem tudtak mihez kezdeni. Ezt követően vette kezdetét a titánok harca Kenéz Attila/Kettner Henry és Dudás Fanni/Korecz Ricsi között. Ezt a vegyespár húzta be egy szoros mérkőzésen (6/4 6/3). Az alsó ágon a másik megmaradt vegyespáros (Kokavec/Pécsi) folytatta menetelését Mészáros Gyula és Czuprák Jani ellen is. Ha nem is egykönnyen de szuper tiebreakben sikerült felülkerekedniük, igy farkasszemet nézhettek a Szieber Zoli/Grécs Attila kettőssel is. Ez már nehéz feladatnak bizonyult Pistiéknek és engedtek a papirformának. A tábla legalján a - házi derbin - Hári Peti és Hamsik Gabi örülhetett magának, odatartva az ibolyát Malek Zolinak és Kucsa Ervinnek, hogy azt szagolják alulról.

Vasárnap délután 3-kor folytattuk a küzdelmeket, méghozzá a 2. kiemelt Szabó Miki/Kocsis Bence meccsével. Hári Peti és Hamsik Gabi is beleszagolt az ibolyába, ezúttal ők voltak azok akik nem találták az ellenszert Mikiék ellen. Ezután az első kiemelt pár debütált, bár nekik már nem sikerült ilyen fényesen a délután. A Tölgyes testvérekhez hasonlóan nekik is beletört a bicskájuk a nyergesi fába. 6/3 7/5 arányban sikerült tehát Misiéknek a bravúr, hogy aztán az elődöntőben találkozhassanak a nyers erővel: Hegyi Zolival és Sás Tomival. Ők egyébként a Dudás/Korecz kettőst búcsúztatták meglepően könnyedén az elődöntőbe jutásért. A fenti elődöntőben pedig a Hegyi/Sás duó győzött, és páholyból nézhették ezután az alsó ág derbijét. A Fót/Vác csatát most ha nem is könnyen de Fót nyerte. Az első settet 6/2-re könnyedén hozták Mikiék, de aztán Szieber Zoliék összekapták magukat és sikerült 7/5-re hozniuk a 2. settet. A szuper tiebreakben is 4/2-re vezettek de aztán elfogyott valami. Egy ütő meg is bánta. A döntő meg igazi harcot hozott, az eredmény magáért beszél: 6/7 6/4 (6)-ra nyert Hegyi Zoli és Sás Tomi.

A 3. helyért vivott csata ezúton is kimaradt, sajnos Grécs Attilának el kellett mennie, igy a Héjjas Misi/Pánya Sanyi lett a bronzérmes. Misi is rajta van az alábbi képen, de a photoshop csodákra képes.

A Vigasz Március 26-án, egy szép szombati napon le is ment 6 pár részvételével. A papirforma bejött, amint az jól látható a táblán, és a Hári Peti/Hamsik Gabi duó örülhetett a végén, a döntőben Mayer Lacit és Magyar Ágit verve meg nagy nehézségek árán. 

Köszönöm a hölgyeknek és az uraknak a társaságukat, találkozunk újra Április 9-10-én a következő - immáron kinti - Egyéni Versenyen. Kellemes Húsvétot mindenkinek!

 

Fenyő