A Liget Tenisz Egyesület története

Az egyesület elődje, Váci Egészségügy SE néven 1989-ben indult a pest megyei tenisz csapatbajnokságban, amit 3 évvel később megnyerve feljutott az OB III. osztályba. Már ekkor az egyesület szineiben játszott Grécs Attila, Bolgár János (közismertebb nevén: James) és Kovács Péter, akik jelenleg is a csapatot erősitik. Több néven való szereplést követően (Synergon,Optotrans) 1996-ban - köszönhetően többek között az erősitéseknek - a csapat feljutott az OB II. osztályba, és a következő szezonban új csapatot inditván az OB III.-ban, 3 éven keresztül - azaz 1999-ig - két osztályban képviseltette magát az egyesület. 2000-től azonban - immáron a mai nevén (Liget TE) - már csak egy csapat játszott az OB III.-ban. 2001-ben került be a csapat vérkeringésébe Gelányi Gyula bácsi, kinek sokat köszönhet az egyesület - és annak minden tagja - fáradhatatlan, önzetlen és folyamatosan a mai napig tartó munkájáért. Nélküle nem érhette volna el jelentős sikereit az egyesület. 2003-2007-ig mindig az OB III. élmezőnyében végzett a brigád, de a feljutásra 2008-ig várni kellett. Ekkor a csapat a következő összeállitásban jutott fel az OB II.-be: Paulik Gyuri, Nógrádi András, Szieber Zoli, Török Sanyi, Kovács Zsolt, Kovács Peti, Grécs Attila és James. 2009-ben csatlakozott a csapathoz Fenyvesi Tibor (2006-os felnőtt magyar bajnok), akivel először stabilizálta helyét a másodosztályban, majd 2012-ben sikerült feljutni az OB I. osztályba. Ekkor a következőkből állt a csapat: Fenyő, Grécs Attila, Kocsis Zoli és testvére Bence, Kenéz Attila, Keil Bálint, Nógrádi András és Zeljenka Martin.
Az elmúlt két évben az OB I. osztályban küzdött a csapat, tavaly 2. lett a csoportban igy pont lemaradva a feljutásról a Szuperligába. Ekkor igazolt az egyesülethez Csontos Balázs, Uj Gergő és Besser Feri. Egy kis szerencsével (egy csapat visszamondta az indulását a Szuperligában igy sorsolással döntötték el kit raknak be helyette) a 2015-ös szezont már a legfelsőbb osztályban játszhatta a Liget TE csapata, ami azért nem kis szó! 
2015-ben történtek még komoly változások az egyesületnél. A székhelye immár a Mogyoródi Tenisz Centrum lett (Vác után 1 évig a csapat a Gubacsi Zsófi Tenisz Klub pályáin játszott), ahol további 4 csapattal bővült ki a team (OB III., Megye I.-II. és Senior 45+). Az idei szezon csupán a Szuperligában ért véget ahol sikeresen bennmaradtak a srácok. Itt a csapat új tagjai a következők: Kacamakisz Alexisz, Horváth Henrik és Városi Fecó. Az OB III. osztályú csapat jelenleg az őszi forduló előtt a 2. helyen áll, és itt is vannak új arcok: Szabó Miki, Magyar Dávid, Dudás Csabi és Nonn Gábor. 
A jövő tervei között szerepel egy OB II. osztályú női csapat a 2016-os szezonban, illetve ha feljut a férfi harmad osztályú csapat akkor indul egy "újabb" szintén az OB III.-ban. Azzal együtt már akkor 7 csapatnak adna helyett a mogyoródi klub.