A Liget Tenisz Egyesület története

Az egyesület elődje, Váci Egészségügy SE néven 1989-ben indult a pest megyei tenisz csapatbajnokságban, amit 3 évvel később megnyerve feljutott az OB III. osztályba. Már ekkor az egyesület szineiben játszott Grécs Attila, Bolgár János (közismertebb nevén: James) és Kovács Péter, akik jelenleg is a csapatot erősitik. Több néven való szereplést követően (Synergon,Optotrans) 1996-ban - köszönhetően többek között az erősitéseknek - a csapat feljutott az OB II. osztályba, és a következő szezonban új csapatot inditván az OB III.-ban, 3 éven keresztül - azaz 1999-ig - két osztályban képviseltette magát az egyesület. 2000-től azonban - immáron a mai nevén (Liget TE) - már csak egy csapat játszott az OB III.-ban. 2001-ben került be a csapat vérkeringésébe Gelányi Gyula bácsi, kinek sokat köszönhet az egyesület - és annak minden tagja - fáradhatatlan, önzetlen és folyamatosan a mai napig tartó munkájáért. Nélküle nem érhette volna el jelentős sikereit az egyesület. 2003-2007-ig mindig az OB III. élmezőnyében végzett a brigád, de a feljutásra 2008-ig várni kellett. Ekkor a csapat a következő összeállitásban jutott fel az OB II.-be: Paulik Gyuri, Nógrádi András, Szieber Zoli, Török Sanyi, Kovács Zsolt, Kovács Peti, Grécs Attila és James. 2009-ben csatlakozott a csapathoz Fenyvesi Tibor (2006-os felnőtt magyar bajnok), akivel először stabilizálta helyét a másodosztályban, majd 2012-ben sikerült feljutni az OB I. osztályba. Ekkor a következőkből állt a csapat: Fenyő, Grécs Attila, Kocsis Zoli és testvére Bence, Kenéz Attila, Keil Bálint, Nógrádi András és Zeljenka Martin.
Az elmúlt két évben az OB I. osztályban küzdött a csapat, tavaly 2. lett a csoportban igy pont lemaradva a feljutásról a Szuperligába. Ekkor igazolt az egyesülethez Csontos Balázs, Uj Gergő és Besser Feri. Egy kis szerencsével (egy csapat visszamondta az indulását a Szuperligában igy sorsolással döntötték el kit raknak be helyette) a 2015-ös szezont már a legfelsőbb osztályban játszhatta a Liget TE csapata, ami azért nem kis szó! 
2015-ben történtek még komoly változások az egyesületnél. A székhelye immár a Mogyoródi Tenisz Centrum lett (Vác után 1 évig a csapat a Gubacsi Zsófi Tenisz Klub pályáin játszott), ahol további 4 csapattal bővült ki a team (OB III., Megye I.-II. és Senior 45+). Az idei szezon csupán a Szuperligában ért véget ahol sikeresen bennmaradtak a srácok. Itt a csapat új tagjai a következők: Kacamakisz Alexisz, Horváth Henrik és Városi Fecó. Az OB III. osztályú csapat jelenleg az őszi forduló előtt a 2. helyen áll, és itt is vannak új arcok: Szabó Miki, Magyar Dávid, Dudás Csabi és Nonn Gábor. 
Az ezt követő években az első számú csapat ismét megjárta az OB I. osztályt, ahova 2018-ban jutott fel ismét, de immáron profi játékos nélkül (Fenyvesi Tibort leszámitva), ami azért nem kis dolog! Az új "igazolások" között volt Bokor Levente és Nyirő Richard, akik segitsége nélkül nem sikerülhetett volna ez a bravúr! Sajnos a következő (2019-es) szezonban nem tudott a csapat kiállni rendesen, igy legvégül kiesett/visszalépett a csapat és úgy döntött a vezetés hogy maradjon "csak" az OB III. osztályú brigád 2020-ra. A megyében is 1 csapatra szűkült a keret (I. osztály), immáron Sipos Ányos vezetésével. Továbbá a székhely is átkerült Fótra, mivel Mogyoródon tulajdonos váltás történt és ez nem tett jót - az amúgy is szebb napokat látó - klubnak. Sajnos a 2020-as szezon tavaszi része kimaradt a koronavirus miatt, igy marad az őszi, ami 1 fordulós lesz és Szeptember első hétvégéjén veszi kezdetét. Azóta a csapat feljutott ismét az OB II. osztályba, ahol a következő szezonban (2022) is sikerült bennmaradást jelentő helyet elérni. Továbbá létrejött egy "új" OB III. osztályú csapat is (Hamsik Gabi vezetésével), amibe főként a megye I. osztályú tagok kerültek be. A 2022-es szezonnak ismét a Gubacsi Zsófi Tenisz Klub ad helyet (az OB III. osztályúaknak az Open Teniszvölgy Mogyoródon), és fog nagy valószinűséggel a következő szezonra is..