Információ

 
Lebonyolitás: Október 28-ig lehetett jelentkezni - illetve visszamondani - majd a sorsolást követően November 5-én az első forduló már el is startol. A mérkőzések nincsenek időhöz kötve (bárhol, bármikor le lehet játszani), de ha valaki bármilyen okból kifolyólag előre láthatóan nem képes letolni az adott fordulót, kérem jelezze nekem vagy ellenfelének, és majd valamikor egy későbbi időpontban tető alá hozzuk! 
Minden fordulónak lesz egy "határideje" ameddig le lehet játszani a mérkőzéseket, ha eddig nem sikerül akkor a felekkel egy egyeztetést követően kijelölünk egy időpontot - ami mindkét félnek jó - amikor a meccset meg kell ejteni. Ha mégis lemondja akkor az vereséggel ér fel számára, de mindenkinek van egy Jolly Jokere szezononként. Magyarul egyszer egy évben lemondhatja bármikor, bármilyen okból kifolyólag.
A szezon 1 évig tart, tehát 2019 November 3-ig fog tartani ez az idény, utána pedig kezdetét veszi a következő, amit mindenki az idei teljesitményétől függően majd az adott ligában folytathat.
Bárki jelentkezhet, ezalatt azt kell érteni, hogy a bajnokságban nemtől, kortól, tudástól függetlenül bárki indulhat. Egy kritérium van "csak", az pedig a sportemberi viselkedés. Megijedni nem kell, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet mérgelődni, vagy elszámolni valamit, elnézni a vonalat stb.., ezek bárkivel előfordulhatnak, csupán szeretnénk jó légkört teremteni a meccsekre, ami mindannyiunk érdeke.
 
Tabellák: 4 csoport lesz idén, amik erősségtől függően vannak elosztva (ligánként 10 fővel kb.), ahol a rendes körmérkőzéses bajnokságokra jellemzően mindenki mindenkivel játszik 1x. Az adott ligából a szezon végén ki lehet esni/feljutni (ha létezik alatta/felette még osztály). Idén úgy lesz, hogy a feljutási/kiesési rájátszásnál a 2. helyezett játszik a felette lévő liga utolsó előtti helyezettjével. A pontszámitás úgy történik, hogy mindenki 1 pontot kap egy győztes meccsért, és ha pontegyezés van két játékos között akkor a gémarány dönt, ha ez egyezik akkor az egymás elleni eredmény. Ha nem játszottak egymással akkor a lejátszott meccsek száma dönt, de ha még ez is egyezik akkor aki hamarabb beállitotta az eredményt az élvez elsőbbséget. Ime a tabellákon található szinjelölések:
- Bajnok/feljutó
- Feljutási rájátszó
- Kieső
- Kiesési rájátszó
 
Mérkőzések: két nyert settes meccsek lesznek rendesen döntősettel és természetesen egy set 6 gémig tart, 6/6-nál tie break, ami 7-ig megy. A derbiket előre jelezni kell valamelyik félnek, továbbá a győztes dolga hogy az eredményt lejelentse.
 
Dijazás: A szezon végén minden csoport első 3 helyezettjét dijazzuk (névre szóló kupa, érem).