Információ

 
Lebonyolitás: Egy szezon 1 évig tart, ami November elején kezdődik, és a következő Október végéig tart. Nevezni (vagy visszamondani) előtte levő Vasárnapig lehet, jelen esetben November 1-ig. A mérkőzések nincsenek időhöz kötve (bárhol, bármikor le lehet játszani), de minden fordulónak lesz egy "határideje" ameddig ajánlott lejátszani a mérkőzéseket. Félbeszakadt meccseknél onnan kell folytatni ahol abbamaradt, kivéve ha mindkét fél benne van egy újrakezdésben. Ha másodjára szakad félbe, akkor onnan kell folytani ahol legutoljára félbeszakadt, nem lehet megint elölről kezdeni.
Ez immáron a 5. szezon, ami November 9-én rajtol és 2021. Október 31-ig tart.
Bárki jelentkezhet, ezalatt azt kell érteni, hogy a bajnokságban nemtől, kortól, tudástól függetlenül bárki indulhat. Egy kritérium van "csak", az pedig a sportemberi viselkedés. Megijedni nem kell, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet mérgelődni, vagy elszámolni valamit, elnézni a vonalat stb.., ezek bárkivel előfordulhatnak, csupán szeretnénk jó légkört teremteni a meccsekre, ami mindannyiunk érdeke. A mezőny unisex, bárki indulhat, nincs korhatár. Az Arany Liga teteje félprofi, OB II. osztályú szint, a Bronz Liga alja pedig kezdő-haladó amatőr szintnek felel meg körülbelül.
 
Tabellák: 3 csoport lesz idén, amik erősségtől függően vannak elosztva (ligánként 12-16 fővel), ahol a rendes körmérkőzéses bajnokságokra jellemzően mindenki mindenkivel játszik egyszer. Az adott ligából a szezon végén ki lehet esni/feljutni (ha létezik alatta/felette még osztály). Idén 3-3 kieső/feljutó lesz (1 biztos kieső/feljutó és 2 rájátszó). Rájátszásnál az alsóbb liga 2. helyezettje játszik a felette levő csoport utolsó előttiével, a 3. pedig az azelőttivel. A pontszámitás úgy történik, hogy mindenki 1 pontot kap egy győztes meccsért, és ha pontegyezés van két játékos között akkor a lejátszott meccsek száma dönt elsősorban és ha ez is egyezik akkor pedig a gémarány. Ha ez sem döntené el akkor az egymás elleni eredmény számit. Ha nem játszottak egymással akkor aki hamarabb beállitotta az eredményt az élvez elsőbbséget. Ime a tabellákon található szinjelölések:
- Bajnok/feljutó
- Feljutási rájátszó
- Kieső
- Kiesési rájátszó
 
Mérkőzések: két nyert settes meccsek lesznek rendesen döntősettel és természetesen egy set 6 gémig tart, 6/6-nál tie break, ami 7-ig megy. Minden gém a klasszikus szabályokkal működik, tehát ilyen no-ad, necces szerva ér és egyéb agymenésektől nem kell tartania senkinek. A derbiket előre jelezni kell valamelyik félnek, továbbá a győztes dolga hogy az eredményt lejelentse.
 
Dijazás: A szezon végén minden csoport első 3 helyezettjét dijazzuk (névre szóló kupa, érem).