Információ

 
Lebonyolitás: Minden szezon November elején kezdődik, és a következő Október végéig tart. Nevezni (vagy visszamondani) előtte levő Vasárnapig lehet, jelen esetben Október 27-ig. A mérkőzések nincsenek időhöz kötve (bárhol, bármikor le lehet játszani), de minden fordulónak lesz egy "határideje" ameddig ajánlott lejátszani a mérkőzéseket. Ha eddig nem sikerül akkor a felekkel egy egyeztetést követően kijelölünk egy időpontot - ami mindkét félnek jó - és a meccset meg kell ejteni, amit lemondani már nem lehet, ha mégis akkor az feladásnak minősül. Mindenkinek van viszont 2 Jolly Jokere (lemondási lehetősége) szezononként, ami annyit tesz, hogy lemondhatja bármikor, bármilyen okból kifolyólag. Továbbá ha valaki 24 órán belül mondja le az egyik meccsét, az is egy Jollyba kerül. Akinek elfogytak a lemondási lehetőségei és későn mondja le, (vagy van még Jolly a tarsolyában de nem akarja felhasználni) akkor az ellenfél 1/0-as állással kezdheti meg majd a derbit, ha ismét lemondja akkor már 1 set az előnye (+6 gém) az ellenfelének. 3. lemondásnál pedig 6/0 6/0-ra elvesztette a mérkőzést. Ha valaki késik negyed óránál többet, szintén +1 gém az ellenfélnek. Félbeszakadt meccseknél onnan kell folytatni ahol abbamaradt, kivéve ha mindkét fél benne van egy újrakezdésben. Ha másodjára szakad félbe, akkor onnan kell folytani ahol legutoljára félbeszakadt, nem lehet megint elölről kezdeni.
Ez immáron a 4. szezon, ami November 4-én rajtol és 2020. November 1-ig tart.
Bárki jelentkezhet, ezalatt azt kell érteni, hogy a bajnokságban nemtől, kortól, tudástól függetlenül bárki indulhat. Egy kritérium van "csak", az pedig a sportemberi viselkedés. Megijedni nem kell, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet mérgelődni, vagy elszámolni valamit, elnézni a vonalat stb.., ezek bárkivel előfordulhatnak, csupán szeretnénk jó légkört teremteni a meccsekre, ami mindannyiunk érdeke.
A mezőny unisex, bárki indulhat, nincs korhatár. Az Arany Liga teteje félprofi, OB II. osztályú szint, a Vas Liga alja pedig kezdő-haladó amatőr szintnek felel meg körülbelül.
 
Tabellák: 4 csoport lesz idén, amik erősségtől függően vannak elosztva (ligánként 10 fővel kb.), ahol a rendes körmérkőzéses bajnokságokra jellemzően mindenki mindenkivel játszik 1x. Az adott ligából a szezon végén ki lehet esni/feljutni (ha létezik alatta/felette még osztály). Idén úgy lesz, hogy a feljutási/kiesési rájátszásnál a 2. helyezett (Bronzban a 3. is) játszik a felette lévő liga utolsó előtti helyezettjével. A pontszámitás úgy történik, hogy mindenki 1 pontot kap egy győztes meccsért, és ha pontegyezés van két játékos között akkor a gémarány dönt, ha ez egyezik akkor az egymás elleni eredmény. Ha nem játszottak egymással akkor a lejátszott meccsek száma dönt, de ha még ez is egyezik akkor aki hamarabb beállitotta az eredményt az élvez elsőbbséget. Ime a tabellákon található szinjelölések:
- Bajnok/feljutó
- Feljutási rájátszó
- Kieső
- Kiesési rájátszó
 
Mérkőzések: két nyert settes meccsek lesznek rendesen döntősettel és természetesen egy set 6 gémig tart, 6/6-nál tie break, ami 7-ig megy. A derbiket előre jelezni kell valamelyik félnek, továbbá a győztes dolga hogy az eredményt lejelentse.
 
Dijazás: A szezon végén minden csoport első 3 helyezettjét dijazzuk (névre szóló kupa, érem).