Információ

 
Lebonyolitás: Egy szezon 1 évig tart, ami Január 1-én kezdődik és December 31-ig tart. A mérkőzések nincsenek időhöz kötve (bárhol, bármikor le lehet játszani), de minden fordulónak lesz egy határideje, ami 50 nap! Sorsolás menete: a legaktivabb - vagyis aki a leghamarabb lejátszotta az előző körét (1. fordulónál: az előző szezon helyezése számit) - kap 3 ellenfelet akik közül választhat 1-et. Ha ez megtörtént onnantól számitva 50 napjuk van lebonyolitaniuk a meccset. Ha valamilyen oknál fogva nem sikerül összehozni a mérkőzést, akkor a másik 2 emberből választ egy újat. Ha sikerült lejátszaniuk akkor kapják a következő kör sorsolását benne a 3 névvel. Igy mindig azok tudnak majd választani akik aktivak (függetlenül attól hogy nyernek/vesztenek). Akkor érvényes egy mérkőzés ha előtte valamelyik fél bejelenti a pontos időpontját, elkerülendő a vitákat hogy ez most Ligameccs volt vagy sem. Félbeszakadt meccseknél onnan kell folytatni ahol abbamaradt!
 
Jelentkezés: nemtől, kortól, tudástól függetlenül bárki indulhat. Az Arany Liga teteje félprofi, OB II-III. osztályú szint, az Ezüst Liga alja pedig kezdő-haladó amatőr szintnek felel meg körülbelül.
 
Tabellák: 2 csoport lesz idén, amik erősségtől függően vannak elosztva (ligánként 15-20 fővel). Az adott ligából a szezon végén ki lehet esni/feljutni. Rájátszásnál az Ezüst Liga 2. helyezettje játszik a felette levő az Arany Liga 14. helyezettjével, a 3. pedig a 13.-al. Az Arany Liga utolsója kiesik, az Ezüst Liga bajnoka pedig feljut rájátszás nélkül. A pontszámitás úgy történik, hogy mindenki 1 pontot kap egy győztes meccsért, és ha pontegyezés van két játékos között akkor a lejátszott meccsek száma dönt elsősorban és ha ez is egyezik akkor pedig a gémarány. Ha ez sem döntené el akkor az egymás elleni eredmény számit. Ha nem játszottak egymással akkor aki hamarabb beállitotta az eredményt az élvez elsőbbséget. Ime a tabellákon található szinjelölések:
- Bajnok/feljutó
- Feljutási rájátszó
- Kieső
- Kiesési rájátszó
- Határidő (szürkével a már lejátszott meccs időpontja)
 
Mérkőzések: két nyert settes meccsek lesznek rendesen döntősettel és természetesen egy set 6 gémig tart, 6/6-nál tie break, ami 7-ig megy. Minden gém a klasszikus szabályokkal működik, tehát ilyen no-ad, necces szerva és egyéb okosságoktól nem kell tartania senkinek. A derbiket előre jelezni kell valamelyik félnek, továbbá a győztes dolga hogy az eredményt lejelentse.
 
Dijazás: A szezon végén minden csoport első 3 helyezettjét dijazzuk (névre szóló kupa, érem).