Páros Verseny - 2015. Március

Szeretettel köszöntök mindenkit, igy a fedettpályás szezon vége felé, valószinűleg túl az utolsó "téli" páros versenyünkön!

 

Mikor e cikket irom, már a hátunk mögött van a vigasz és a főverseny is, az előbbin 8, mig a másikon 13 pár vett részt. Mostanában megállás nemigen van, minden hétvégére jut valami. Most például Egyéni Verseny lesz a következő hétvégén (Március 21-22), ezt követi majd természetesen a vigasz, aztán Áprilisban (minden bizonnyal már a szabadban) lesz 1-1 egyéni illetve páros verseny még a csapatbajnokságok előtt (amik Május elején kezdődnek). Na de kanyarodjunk vissza egy kicsit a közelmúltba, méghozzá egész pontosan a Március 7-8.-i hétvégére..

 

A verseny  "csak" 15 pontos volt, mivel egy árnyalattal lájtosabb volt a mezőny, de elég sűrűre sikeredett azért igy is. Rengeteg kemény derbit hozott ez a hétvége is, aki kinézett az sok jó mérkőzést láthatott. A főversenyen hölgy induló ezúton nem volt (nem igy a vigaszon). A táblára 12 "szabad férőhely" van és mivel 13 pár nevezett be, igy 1 bejátszó meccset le kellett zavarni. Ez a Malek Zoltán/Kovács Gergő és Csernus Zsolt/Szántó Tibor között zajlott le. Ezt Zoliék hozták 6/4 6/1-es arányban, bár az elején kicsit akadozott a gépezet, a 2. setre azért belelendültek az urak. Ezután nem kaptak könnyű ellenfelet: Városi Fecó és Péter Soma már sokaknak okozott fejfájást itt a páros versenyeinken, és ez a mostani versenyen se volt másként. Zoliékon átgázoltak, majd másnap a 2. kiemelt Paulik Gyuri/Szieber Zoli párost is rendesen helybenhagyták. Szombaton csupán egy ág ment be a legjobb 4-be, ez pedig a Mayer Laci és Horváth Csabiéké volt. Ők a Kokavec Pisti/Albert Gabi kettőst verték, a vártnál valamivel simábban. Pistiék egyébként a Hári familiát búcsúztatták az első körben 6/1 7/5-re. A felső ágon egy igen szoros mérkőzéssel nyitottunk, méghozzá a Seltenreich Győző/Kovács Peti vs Tölgyes testvérek meccsével. A kartaliak jól kezdtek (4/1), de a Liget Team öreg rókái tudtak újitani és szoros két setben hozták a meccset. Másnap viszont az első kiemelt és háromszoros helyi páros bajnok Szabó Miki/Fekete Sanyi jött velük szembe és őket már nem tudták kikerülni: 6/2 6/0 lett a vége, bár azért ennyire nem volt sima a mérkőzés mint amit az eredmény mutat. Szombaton a felső ágon más nemigen történt már, a másik első körös meccset csak Vasárnap játszották le.

Vasárnap első mérkőzése Halmy Zsolt/Péter István és Szilárdi Csaba/Szabó Zoltán között zajlódott le. Az első set tűzforró volt, fej-fej mellett haladtak végig a felek, a röviditésben Zsoltiék felé dőlt a mérleg. Aztán ott is maradt mert ezután a 2. játszma már közel sem volt ilyen szoros: 7/6 6/2 lett végül. Zsoltiék ezt követően becsülettel nekiugrottak a Magyar Dávid/Dudás Csabi kettősnek is de itt már nem nekik állt a zászló. Sőt a meccs elején úgy tűnt ez egy hosszabb beütés ideje alatt lemegy (6/0), de aztán egy egész jó kis összecsapás kerekedett ki belőle (6/4). Az elődöntők következtek ezek után és mindkettő igen kiélezett küzdelmet hozott. Dávidéknak igen komoly sanszuk akadt az első setben, amit nem sikerült kiaknázni, igy az el is ment 7/5-re, a 2. set is szoros volt, bár itt már nem tűntek olyan elszántnak a fiatalok (6/4). Sanyiék ha nehezen is de megint hozták a "kötelezőt", mint már oly sokszor és a döntőbe ismét a fóti cimboráikkal nézhettek farkasszemet. Mayer Laci és Horváth Csabi előtt pedig le a kalappal! Méghozzá azért mert amit össze kellett kinlódniuk  azért, hogy az elődöntőben a két kihegyezett titánt szétszedjék. Kétségtelen hogy a fiatalok szúrták el elsősorban a meccset, de ugyanúgy bekezdtek mint korábban a Paulik/Szieber duo ellen (akik ugye tehetetlennek bizonyultak ellenük aznap), Laciék ellen is hozták az első settet simán 6/1-re, de sikerült a lehetetlen és csavartak egyet a mérkőzés képén. Kifogták a szelet a "picik" vitorlájából amennyire csak tudták és hozták nagy nehezen a 2. settet 6/4-re. A super tiebreakban viszont egyértelműen elkúrták Fecóék a meccset. Nem kicsit. Ilyen böszmeséget 8/4-es állásnál már nem lehet megengedni. Elég sok helyre lőtték a golyót csak igazán jó helyre nem. Ami ezután volt az már történelem. A döntőben Sanyiék voltak az esélyesebbek, de szoros mérkőzésre lehetett számitani. Hát most ez nem az volt. Az eredmény ezt jól is tükrözi. A 3. helyért nem játszották le sajnos a derbit, igy játék nélkül lettek bronzérmesek Csabikáék.

Mint azt már korábban emlitettem a Vigasz versenyen 8 pár jött össze, ezek között akadt 3 új jelentkező is, köztük egy hölgy Gazsó Dorottya. Seltenreich Győző párja ezúttal nem Kovács Peti volt (ő most nem ért rá), hanem Banstik Leo, aki először járt nálunk. Az első ellenfelük, egyben az első kiemelt is volt: Kokavec Pisti/Albert Gabi. Hogy ez kire nézve volt rossz sorsolás utólag már tudjuk. Leoék egy sima és egy szoros setben győztek (6/2 7/6), igy Kiskokoék most nem játszanak döntőt, mint tették ezt már korábban többször is. A felső ágon akadt még egy új tag Gyéressy András személyében, akit Halmy Zsolt hozott magával. Ők a Malek Zoli/Szántó Pisti kettőst kapták, akiket 6/4 6/3-ra gyűrtek le. Zoliék derekasan helytálltak, de hát ez nem a Pistik napja volt úgy látszik. Az elődöntőben aztán Zsoltiék szintén legyufáztak Győzőék ellen hasonló eredménnyel mint azt Kiskokoék tették korábban. Alul pedig eközben zajlott a hétvége egyetlen "vegyes" meccse Csernus Zsolt/Garamvölgyi Erika és Szentandrási Zsolt/Gazsó Dorka között. Ezt az előbbiek nyerték, igy ők játszhattak a döntőbejutásért a Tölgyesék ellen. Ők meg a Kokavec Zoli/Mészáros Csabi kettőst búcsúztatták 7/5 7/5-ös arányban, ami meg kell hagyni igen kiélezett volt végig, piciken múlott az is. Tölgyes barátaink ezután az elődöntőben fentebb emlitett vegyespárral nézhettek szembe (ezt még élvezték), az első settet hozták is 6/3-ra minden komolyabb gond nélkül aztán...rotty! Vagy a látványtól szédültek el vagy egymást basztatták szarrá, nem lehet tudni, de eléggé szétesett a brigád. 6/1-es zakó után jött még egy 10-4-es végső tiebreak, amiben már nagy ellenállást nem fejtettek ki a srácok.

Másnap késő este került sor a döntőre, úgy 9 óra tájékában neki is kezdtek a felek a mindent eldöntő mérkőzésnek. Zsoltiék elég álmosan lendültek neki a dolgoknak, 6/3-ra bukták az első settet, majd eztán begyújtották a rakétákat és ismét sikerült forditaniuk, ezennel 6/2-re. A döntő tiebreakot viszont most nem sikerült hozniuk, azt elveszitették 10-8-ra. Zsolt azért ismét lerakta a névjegyét, sikerült 4-5 fontos pontban a háló aljába illetve a lámpák közé lőni a labdát, pedig vezettek 8-6-ra (!) a röviditésben. Ez Erika vérnyomására nem volt túl jó hatással, de láthatóan jól tűrte a történteket. Győzőék se sokat filóztak a dolgokon, behúzták a versenyt, igy Leo egyből egy versenygyőzelemmel térhetett haza.

Fain verseny(ek) volt(ak) ismét, köszönöm hogy jöttetek, találkozunk next time: Március 21-22 Egyéni Verseny.

 

Fenyő