Egyéni Verseny - 2015. November

Szeretettel köszöntök mindenkit!

 

Mikor e sorokat irom már túl vagyunk a vasárnapi magyar-norvég focimeccsen is, szóval ez a hétvége már csak ezért is emlékezetes marad! A magyar válogatott tehát kijutott az Eb-re, minálunk a hétvégén pedig mind a 31 induló bejutott sikeresen a sátorba különösebb fennakadás nélkül. Ugyebár Április óta nem volt már verseny, igy épp itt volt az ideje egy kis labdasergetésnek. 

A Szombati játéknap kora délután vette kezdetét 7 bejátszó mérkőzéssel. 1 órakor a verseny egyetlen hölgy meccse nyitotta a tornát: Vadász Timi és Lénárt Timi is először tette tiszteletét nálunk, ebből az utóbbi került ki győztesen. Ő ezután Szilárdi Csabival játszott estefelé, ellene már nem sikerült a bravúr. A verseny egy másik új résztvevője - Szászi Bálint - is a selejtezőben kezdte meg a diadalútját, először Kővári Alexet búcsúztatta, majd Kucsa Ervinnek tette szabaddá a hétvégéjét, végül nagy nehezen a 2. kiemelt Hári Petinek sikerült őt megállitania késő este. Megjegyezném egy másik qualis nevét is - Tölgyes Istvánét - akinek szintén be kellett játszania a főtáblára, ehhez Fefét kellett legyűrnie (ez sikerült is), majd Kokavec Pistit is két vállra fektette egy eredmény szempontjából simának tűnő, de rendkivűl kiélezett derbin. Végül Tölgyes urat csak a későbbi versenygyőztes Cápa tudta megállitani. Volt a versenynek (és a selejtezőnek) még 2 új szereplője: Tordai Gábor és Péter Krisztián, bár nekik nem sikerült ilyen jól a bemutatkozásuk. Az előbbi Keresztyén Olivértől, az utóbbi Hári Balázstól kapott ki. A qualiból még Abonyi Zoli jutott fel (ő Máthé Attilát idegelte ki), és Horváth Pisti (ő pedig Halász Gabit gyűrte le). Ők ketten a főtáblán már nem voltak ilyen eredményesek: Zolinak Mészáros Csabi jutott, mig Pistinek Seltenreich Győző. 

Az esti meccsek közül kiemelnék még párat: az első kiemelt Bolgár János - közismertebb nevén James - igen nagy esélyekkel indult neki a versenynek, de az első körben is már igen kemény ellenfelet kapott Körmöczi Csabi személyében (aki Olivért búcsúztatta a főtábla első körében). Csabi álmosan kezdett (igaz késő volt már), de végül kurvajó kis meccs kerekedett ki belőle: James 4/0 4/3-as eredménnyel jutott a legjobb 8 közé. Megemliteném még Tölgyes Pisti öccsének - Ádinak - a nevét is, aki szintén szépen menetelt a hétvégén. Először Malek Zolit verte, majd a 6. kiemelt Kovács Petit lőtte le a pályáról mégha nem is egykönnyen 4/3 1/4 (3)-ra. Ádit végül James állitotta le, de már csak Vasárnap délután. Szombat késő este játszották a nagy házi "el classico"-t, a Hamsik Gabi Kokavec Zoli csatát. Nem okoztak csalódást, tényleg nagy csata volt, ennél szorosabbat nehezen lehet elképzelni: 3/4 4/3 (6)-ra nyert Gabi. A meccs részletes elemzésétől most eltekintek, mert akkor húsvétig irnám. A 7. kiemelt Gáspár Laci kisebb meglepetésre kikapott Győzőtől, aki igy a 8 közé bejutva elérte idáig legjobb eredményét nálunk. Másnap őt Szabó Miki verte meg végül 4/1 4/3-ra.

Vasárnap szintén pontban 13:00 órakor vette kezdetét a hadjárat, de most már női résztvevő nélkül (ami nem teljesen igaz: ha az indulók között nem is de a szurkolói szektorban akadtak azért még:) Egyedül Szieber Zoli nem játszott Szombaton, igy ő nem nézett vidám Vasárnap elé: Mészáros Csabit még úgy ahogy könnyedén 4/2 4/0-ra legyűrte, de Hári Peti már elég nagy falatnak bizonyult. Azért őt is lenyelte nagy nehezen mégha jó rágós volt is: 3/4 4/1 (6). Ezután az elődöntőben még sikerült nagyot küzdenie (ha már nyernie nem is) Szabó Miki ellen: 4/3 4/2-es eredménnyel Miki jutott a döntőbe. A felső ágon is volt dráma: Hamsik Gabinak sikerült úgy végigjátsznia az egész versenyt hogy csak tiebreak-es settet toljon. Koko és Cápa ellen összesen 6 tiebreak-et játszott le, ebből ugye 4 volt sima és 2 szuper. Cápa nem adta fel a meccs végén a küzdelmet igy Gabinak búcsúznia kellett a 8 között. Cápa - hű maradva becenevéhez - ezután sem állt meg, és szépen szedte tovább áldozatait. James inyenc falatnak igérkezett: 4/0 0/4 (8) lett az eredmény, majd a döntőben Szabó Miki nem birta végig a darálást. 4/3 volt Mikinek és 2/2-re álltak mikor bemondta az unalmast. Igy Cápa lett a bajnok, a sikerének titka nem tudni miben rejlik: szurkolói szektorában, magnézium raktárában vagy netán a félelmetes tenyeresében:) 

A 3. helyért vivott küzdelemben pedig a váci rangadóból James került ki győztesen: 4/3 4/0-ra verte a már meglehetősen fáradt Zolikát.

Én személy szerint nagyon jól szórakoztam, ha nem is a legerősebb versenyen de az egyik legemlékezetesebb hétvégén vagyunk túl (Szombaton Liget csapattalálkozó volt a klubban+Vasárnap este ugye a fociélmény), legközelebb találkozunk jövőhéten a Vigaszon (már aki érdekelt).

 

November 21-én este 6 órakor kezdetét vette a Vigasz is 18 indulóval. Meglepő módon ebből csak 1 ember maradt meg Vasárnap késő estére, ő pedig nem más mint Körmöczi Csaba. A döntőben - nagy riválisát - Kokavec Zolit gyűrte le nagy nehezen, aki már szinte vigaszbajnoknak számit nálunk, mivel többnyire ő nyeri ezeket. Egyszer már találkoztak egymással a srácok az itteni versenyeken, és akkor is a Vigaszon (bár az elődöntő volt). Akkor Zoli nyert, de most sportszerűen "engedte" barátját - Csabit - is győzelemhez (+oklevélhez és 1 ponthoz) jutni.

Köszönöm hogy ismét jöttetek, öröm nektek versenyt rendezni, szuper volt! Legközelebb találkozunk December 5-6-án a Páros Versenyen! Csók..

 

Fenyő