Egyéni Verseny - 2015. Március

Szeretettel köszöntök minden lelkes olvasót, igy az utolsó téli verseny(ek) után!

 

Ez a márciusi Egyéni Verseny nem a nagy létszámról és a magas szinvonalról lesz hires, hanem inkább a barátias hangulatról. Legalább igy labdába rúghattak (üthettek) mások is, mégha nem is sokan éltek ezzel. 19 résztvevője akadt csupán a főversenynek, igy jó mérkőzésből is kevesebb jutott, de nézzük a jó oldalát: nem ez lesz a versenysorozat történetében a leghosszabb cikk. Viccet félretéve, azért akadtak komoly meccsek, gondoljunk csak a Kokavec Zoli és Kettner Henry összecsapására! Na csapjunk a lecsóba!

 

A verseny egyértelmű esélyesének tartott Hári Peti, az Abonyi Zoli-Kővári Alex győztesével kezdhetett neki a tornának, amit Alex ellen játszhatott. Ezt könnyűszerrel hozta, majd az elődöntőbe jutásért pedig Szántó Tibi vagy Szilárdi Csabi következhetett. Itt Csabi nyert, egy simának semmi esetre sem mondható mérkőzésen (3/4 4/3 (4), majd Peti őt is könnyűszerrel nyugovóra küldte (4/0 4/1). A felső ágon talán még Körmöczi Csabinak volt esélye megállitani Petit az elődöntőben, de ez most nem sikerült. Megfutatta rendesen azt meg kell hagyni de másra már nem "futotta". Csabinak amúgy szintén hegyi séta volt a legjobb 4 közé bejutni, először Horváth Pistin (1 gémet vesztett), majd Kokavec Pistin keresztül (itt még 1-et se). Az alsó ágon már érdekesebb fejlemények történtek. Legalul született egy kisebb meglepetés: Kucsa Ervin első körben búcsúztatta a 2. kiemelt Kovács Petit 4/2 4/2-re, majd ezt követően a 4 közé jutásért pedig Szabó Zolit 4/2 2/4 (2)-re győzte le. Az alsó ág másik negyeddöntője igazi csemege volt: a nagy visszatérő, Kettner Henry nézhetett farkasszemet Kokavec Zolival. Mindketten könnyedén jutottak túl az első fordulón, úgyhogy fáradt nem volt senki sem a derbi előtt. Zoli felkészültnek tűnt nagyon, tudta hogy Henry veszélyes ellenfél, igy összeszedetten kezdte a mérkőzést. Henry jól tűrte hogy nem sok babér terem neki a meccs első felében, de nagyon úgy tűnt hogy nem tud újitani és simán ki fog kapni Zolitól. 4/1 3/0 meccslabda Zolinak..Itt az első fonákot rögtön a hálóba terelte Zoli és innentől kezdve nagyon megfordult a mérkőzés képe. Henry szárnyakat kapott (Red Bullt nem ivott pedig), szinte alig hibázott a meccs hátralevő részében. 3/2-nél még akadt 2 mérkőzéslabdája Zolinak ha jól emlékszem, de ezeket szintén elbaszta. Ezután már nem volt megállás: Henry 3/3-nál simán hozta a röviditést és utána a super tiebreaket is könnyedén abszolválta 10-6-ra. Itt volt azért egy kis remegés nála is, ugyanis 9-2-ről hagyta feljönni Zolit 9-6-ra, de azért végül csak behúzta. Az elődöntő ehhez képest már könnyűnek tűnt Henry számára a maga 4/2 4/2-es eredményével. 3. helyezett lett Körmöczi Csabi, mivel Ervinnek valami dolga akadt másutt. A döntő izginek igérkezett, mert Peti láthatóan fáradt volt már addigra. A rutin nála volt, az erő viszont Henryvel. Ahogy az várható volt a meccs elején még a "fitt" Hári Peti gyorsan elhúzott (4/1), majd a 2. setben már jöttek a komolyabb gondok. Itt a set végére gyakorlatilag Peti elfogyott, ezt Henry ha kicsit rutinosabb kihasználhatta volna jobban, de nagyon el volt magával foglalva. 3-3-nál a tiebreaket meglepően simán (7-2) nyerte Peti és ezzel megszerezte első versenygyőzelmét és a tabellán is átvette az első helyet Szabó Mikitől.

Rákövetkező hétvégén (03.28-29.) bonyolódott le a Vigasz, 20 fő részvételével. Mivel a főverseny nem volt túl izmos, ezért most akik már a legjobb 8 között kikaptak azok is indulhattak ezen. A szinvonal nem maradt el a múltheti versenytől, mivel jöttek újak is: Halmy Zsolt, Járási Botond, Hamsik Gabi stb..

Az első kiemelt Hamsik úr, nem túl egészségesen, de bevállalta a versenyt, bár az elődöntőt már nem birta vállalni igy azt feladta. Odáig viszont becsülettel küzdött: először Abonyi Zolit, majd ezt követően Csernus Zsoltit verte, mindkettejüket 4/2 4/2-re. Gabi ellenfele a legjobb 4 között amúgy Kokavec Zoli lett volna, igy ő jutott a döntőbe. Zoli első körében Horváth Pistit győzte le könnyedén, majd Mészáros Csabi következett, akitől egyszer már kikapott. Ezen a meccsen is már-már úgy tűnt hogy Csabi lesz a nyerő, de most Zoli forditani tudott. 2/4 4/2 (9). Csabi 9-5-re vezetett a super tiebreakben, tehát 4 meccslabdája volt zsinórban, innen bukott 6 pontot egymásután. Az alsó ágon első körben rögtön összetalálkozott a két nehéztüzér: Halmy Zsolt és Járási Boti. Az utóbbinak jött minden, ütött vagy 14 ászt, mig Zsoltinak nem nagyon akart menni a gépezet. Igy elég sima mérkőzés lett a vége. Boti ezután Kokavec Pistit búcsúztatta, aki megjegyzem derekasan helytállt, 3 gémet el is rabolt a visegrádi harcostól. A tábla legalján pedig nem tört meg Kovács Peti rossz szériája, ezúton Szilárdi Csabi ellen búcsúzott 4/2 4/2-vel. Csabi ezt követően Szántó Tibit kapta ismét, és sikerült megint egy igen szoros csatát összehozniuk. Ebből újfent Csabi került ki győztesen, igy ő játszhatott az elődöntőben Botond ellen. Itt már sok vizet nem zavart, Botond jól bemelegedett a döntőre Kokavec Zoli ellen. Egyszer már találkoztak egymással a fiúk az ősszel, akkor Botond nyert 4/3 4/0-ra (szintén vigaszon). Itt megint Botinak állt a zászló (4/2), majd Zolinak ismét sikerült forditania, nem először ezen a versenyen. A super tiebreakben végig fej-fej mellett haladtak a srácok, 6-5-nél történt először hogy Zoli 2 ponttal is vezetett. Ezt végülis megőrizte a végéig, igy ő lett a Vigasz bajnoka, immáron másodjára.

Köszönöm hogy jöttetek, a versenyeken továbbra is szuper a hangulat, hála nektek! Készüljetek viszont mert az Április közel sem lesz ilyen lájtos! Jönnek a csapatbajnokságok és előtte lesz 1-1 egyéni illetve páros verseny. 

 

Fenyő