Egyéni Verseny - 2015. Február

Szeretettel köszöntök mindenkit igy a tél végén, a következő cikk irása közben már remélem csiripelnek a madarak!

 

Jelen cikk irásakor viszont sikeresen túl vagyunk a hétvégi egyéni versenyen, de a vigasz ugye még várat magára. Azt követően természetesen kibővül e cikk is az ott történő eseményekkel. Na lássuk mi történt a hétvégén! 24-en csavarták be magukat a versenyre, a szinvonal egy árnyalattal zsengébb lett, ettől függetlenül sok izgalmas mérkőzésben lehetett részünk.

 

Szombat délután 2-kor kezdődött el a püfölés, Pázmándi Peti és Szántó Tibi között. Ebből az utóbbi került ki jobban, aki utána - estefelé - Gáspár Lacival mérhette össze tudását. Össze is mérték és úgy tűnt hogy Laci még azért előrébb tart e sportágat illetően. 3 órakor került sor a Kucsa Ervin vs Malek Zoli meccsre. Itt azért már nehezebb volt megtippelni ki fog nyerni, mindketten elég hullámzó teljesitményt tudnak leadni, de ezúttal Ervinnek állt a zászló. A következő meccsén viszont már nemigen, ugyanis Magyar Dávid volt az ellenfél, a torna későbbi győztese. 4 órakor lépett pályára Csernus Zsolt és Kokavec Pisti, illetve Dobos Attila és Horváth Pisti. A derbiket a Pistik nyerték meg, méghozzá vért izzadva mindketten. Kiskoko győzelme váratlanul érhette a nagyérdeműt (főleg Zsoltot), de megérdemelten jutott a következő fordulóba, akárcsak Horváth Pisti. HP még aznap lejátszotta a meccsét Hári Petivel, aki ellen már tehetetlennek bizonyult, és elég gyorsan kikapott. 5 óra tájban ment pályára Fercsik Jani és Kővári Alex, illetve Körmöczi Csabi és Hári Balázs. Alexnak ezúttal sikerült továbbjutnia a következő fordulóba (igy tovább kúszva felfelé a ranglétrán), és Csabi is nyert simán. Alex szintén játszott még egy meccset aznap a 7. kiemelt, Kovács Peti ellen, de itt már kikapott. Tavaly már játszottak egyszer, hasonló végkimenetellel. 18:00-kor lépett pályára Kokavec Zoli, aki Szilárdi Csabit kapta első körben. Itt nagyon nem izzadt meg senki, Koko könnyedén jutott túl Csabin, ezután meg Dudás Csabival küzdhetett meg. Ez sikerült is neki (mármint a küzdés), de a győzelem már nem annyira. Mindenesetre a 2. setben sikerült megdolgoztatnia Csabit, igy a vége 4/1 4/3 lett. Eközben a másik pályán ment a Szentandrási Zsolt vs Tergulicza Jani mérkőzés. Talán egy picivel de Zsolt tűnt esélyesebbnek, hozta is az első settet simán 4/1-re, majd Tergának sikerült a bravúr és meg tudta forditani a meccset. 4/3 (5) lett a vége.

Vasárnap szintén délután 2 órakor futottunk neki a napnak, nyitásnak pedig a Halmy Zsolti vs Tergulicza Jani meccsével. Terga derekasan helyt állt azt meg kell hagyni - bár az első set simán elment - a második játszmát sikerült tiebreakre mentenie. 

3-kor pedig a két megmaradt kiemelt - azok akik Szombaton nem tudtak játszani - kezdte meg versenyét. Az 5. kiemelt Hamsik Gabi búcsúztatta - az amúgy ezúttal jó formában levő - Kokavec Pistit, Szieber Zoli meg Körmöczi Csabit verte a vártnál simábban 4/1 4/1-re. Ezek után, 4 óra tájban kezdődtek meg az elődöntőbe jutásért vivott csaták. Egy mérkőzést leszámitva mind sima eredményt hozott. Haladjunk alulról felfelé: Hári Peti 4/2 4/1-re verte Kovács Petit; Magyar Dávid se húzta az időt Halmy Zsolti ellen; Dudás Csabi is komolyabb erőfesztités nélkül jutott be a legjobb 4 közé Szieber Zolin átgázolva. A forduló legnagyobb derbijének a Gáspár Laci vs Hamsik Gabi meccse bizonyult. Gabi kitett magáért rendesen, mindent beleadott ebbe a meccsbe, amit a végén siker koronázott. Ezután az elődöntőre sok mentális ereje nem maradt, igy Csabi könnyedén jutott a döntőbe. A másik elődöntő ennél jóval kiélezettebb küzdelmet hozott. Peti és Dávid már találkozott egymással itt a versenyeinken - és azok is mind szoros meccsek hoztak - nagy kérdés volt tehát hogy most vajon ki jut tovább aznap. Az első set végig rendkivül szoros volt, 3/2-nél Dávidnak akadt egy setlabdája is, amivel nem tudott élni - ettől egy kissé ki is borult - igy az első set röviditésben a Petié lett. Dávidnak ezután sikerült a történteken túltennie magát és besöpörte simán a 2. settet 4/1-re. A super tiebreakban is végig fej-fej mellett haladtak (2 pont különbség nem is volt közöttük egyszer sem), és talán 7/6-nál dőlt el a mérkőzés sorsa. Peti vezetett egy ponttal itt ugyebár, de láthatóan visszavett, és három "remegős" pontot veszitve Dávid megforditotta az állást 9/7-re. Az első meccslabdát nem sikerült megcsinálni (ekkor Dávid fogadott), majd 9/8-nál - egy váratlan ötlettől vezérelve - az első szervára fellépett a hálóra és bevágta.

A 3. helyért vivott küzdelemben a két fáradt barát nézhetett egymással farkasszemet: Hamsik Gabi és Hári Peti. Az utóbbi számitott az esélyesebbnek, de Gabi az utolsó leheletéig küzdött, és nem sokon múlott hogy nem az ő nyakába landolt a bronzérem. 

A döntők többnyire kiélezett szoros mérkőzéseket szoktak hozni nálunk, ez most sem volt másként, bár Csabi barátunknak - ismét - elfogytak az ütői a döntőre. Bár Dávid adott neki egyet a sajátjai közül, ezzel Csabi nem volt az igazi, "csupán" egy szoros meccsre volt képes. Dávid ezen nem sokat bánkódott, ahogy kell kihasználta a sanszot, és behúzta a döntőt, ezzel együtt az első tornagyőzelmét is!

Következő hétvégén nekivágtunk a Vigasznak, Február 28-án Szombat délután 4 órai kezdettel. Malek Zoli meccsével nyitottuk a napot, aki könnyedén jutott túl Kővári Alexen. Aznapra ő be is fejezte a bazseválást, Kokavec Pistivel csak másnap este 7-kor játszott. Erről nemsokára bővebben. 17:00-kor kezdett neki menetelésének a Vigaszág ismételt bajnoka, Mészáros Csabi. Horváth Pisti volt az első áldozat, őt 4/2 4/1-re verte, majd utána Szántó Tibit darálta le 4/0 4/2-ra. Tibinek elég Mészárosra sikeredett a napja, ugyanis előtte meg Mészáros Attilát győzte le. 6-7 órai kezdéssel nekivágott a harcnak az alsó ág is, kezdve az Abonyi Zoli vs Hári Balázs meccsel. Ezt Balázs ugyan megnyerte de nem ettől a mérkőzéstől fog jól aludni. Eközben Csernus Zsolti küzdött Tergával a másik pályán, aminek super tiebreak lett a vége. 10-3-ra hozta a röviditést Zsolti, majd ezt követően Balázs ellen már kegyetlenebb volt: 4/1 4/1. A tábla legalján pedig Kucsa Ervin nyert könnyedén Fefe ellen, illetve Koko győzte le Király Bélát (aki továbbra sem lát jól a sátorban). Ervin nagy ellenállást már nem tudott kifejteni az elődöntőbe jutásért, igy másnap Zoli játszhatott Zsolti ellen a legjobb 4 között.

Vasárnap 19:00-kor játszott tehát Malek Zoli, az első kiemelt Kiskoko ellen. Ebből nagy derbi kerekedett, végig fej-fej mellett haladtak, nehéz volt megtippelni hogy ki jut tovább. Pisti nem volt bombaformában, egyedül szervájának köszönhette hogy az első set nem lett nulla. Már-már úgy tűnt valahogy "átvészeli" a meccset (hozta 4/3-ra a 2. játszmát), de a super tiebreakban sikerült alulmúlnia önmagát és a szerencse is Zoli mellé szegődött. 10-5 lett a vége Zolinak, igy utána ő játszhatott Csabival, ami már közel sem volt ilyen szoros: 4/2 4/1-re lenyomta ellenfelét Csabi, igy ő került a döntőbe. Az alsó ágon viszont nem várt eredmény született: Zsolti remek játékkal hozta szorosan az első settet 4/3-ra, majd Zoli valamelyest magára találva behúzta simán a másodikat 4/1-re. Ezt követte egy abszolút ki-ki super tiebreak, amiből Zsolti jött ki jól aznap. A döntőben is 3/1-re vezetett Zsolt, de itt volt egy kis áramszünet nála (ez elő szokott fordulni vele), és Csabi innen - mondhatjuk nyugodtan - simán besöpörte a settet 4/3-ra. A 2. játszmában végig Csabi ment elől, de 3/2-nél még azért volt egy meleg szitu: Zsolti adogatott és 40-0 volt az állás. Ekkor Zsolt ismét dimenziót váltott, és 5 pontot sikerült buknia 17 másodperc alatt, igy Csabi lett a Vigasz Bajnoka, immáron másodjára.

Ismét egy fain hétvége volt veletek srácok (ezúton hölgyek nem indultak), köszönöm hogy jöttetek, látom mindenki jól szórakozott. Március 7-8-án találkozunk a Páros Versenyen (már aki jön:)

 

Fenyő