Egyéni Verseny - 2015. Április

Szeretettel köszöntök mindenkit, igy az első kinti verseny után, de még a csapatbajnokik tavaszi fordulójának megkezdése előtt!

 

Technikai okok miatt kicsit megkésve - bár törve nem - sikerült megszülnöm az alábbi kis cikket. A verseny - amint az várható volt - erősebbre sikeredett mint az egy hónappal korábbi (bár személy szerint én ennél is keményebbet vártam), 23 indulója akadt az áprilisi salaktúrásnak. Maga a mezőny krémje elég fincsire sikeredett, nehéz volt megtippelni hogy ki lesz a végső befutó. Álljon itt néhány név az esélyesebbek közül: Hári Peti (az első kiemelt és ugye a ranglista első helyezettje), Szabó Miki (őt nem kell bemutatni), Grécs Attila (a Liget csapat oszlopos tagja), illetve jött még két új arc Máthé Andris és Géczy Tomi személyében, akik igen komoly gondot okoztak a többieknek. Na nézzük hogy indult ez az egész!

 

Szombaton 11:00 órai kezdettel indult a nap, méghozzá a Király Béla-Pázmándi Peti meccsével. Ez nem tartott olyan nagyon soká, mivel Béla az első set megnyerése után (4/1), fel kellett hogy adja a mérkőzést térdfájdalmai miatt, igy Peti ment tovább a legjobb 16 közé ahol Kovács Petitől megint kapott egy 4/1-et, de ő neki már rendben volt a térde és tudta folytatni a 2. setben is a gyűrést (4/1). Nem sokkal ezután Kővári Alex játszott egy ennél lényegesen szorosabb mérkőzést Korona Barnával: 2/4 4/2 (5). Az első forduló legkomolyabb derbijének a Tölgyes Ádám-Mészáros Csabi küzdelme igérkezett (ők persze ezt nem tudták), amit nagy nehezen de Ádi nyert: 3/4 4/0 (6), majd ezután a versenysorozat egyik új elit harcosával nézhetett szembe (Máthé Andrissal), de ő vele már nem birt el. Egy kisebb meglepetés is történt még az első körben: Abonyi Zoli "kiverte" Kucsa Ervint 0/4 4/1 (5)-re. Sajnos videobeszámolóval nem tudok erről a meccsről szolgálni, de Ervin gondolom nem bánja. A szombati nap két ág ment be az elődöntőbe: az egyik Hári Petié volt, a másik Máthé Andrisé. Kezdjük az utóbbival: Andris miután Ádit megverte 4/1 4/2-re, a 4. kiemelt Hamsik Gabit lepte meg szó szerint, ugyanis Gabi miután túljutott első meccsén Horváth Pisti ellen, úgy hitte ez is könnyedén meg lesz. Könnyednek könnyed volt csak nem jutott tovább,de azért egy setrevaló gémet sikerült összelapátolnia. Hári Petinek már nem volt ilyen egyszerű dolga. Az első sem volt gyalog galopp, Tölgyes Pisti (Ádi testvére) is igencsak megizzasztotta az első kiemelt urat (4/0 4/3). A következő fordulóban, azaz a 4 közé jutásért Géczy Tomival játszott egy elképesztően szoros meccset. Egy páros meccset leszámitva itt játszották eddig a versenysorozat történetében a legszorosabb super tiebreaket, amit Peti nyert 15-13-ra, ami alatt egyetlen egy meccslabdája sem akadt Tominak!

 

Vasárnap a két másik "lemaradt" ág kezdte a napot, köztük Grécs Attila, aki először Csernus Zsoltit búcsúztatta, majd Kovács Petit. Szabó Mikinek egy fokkal melegebb volt a bejutás az elődöntőbe: gyakorlatilag hidegre kellett tennie a Kokavec családot: először Pistit, majd Zolit. Pisti felszabadultan, jól játszott, de Mikit nem tudta zavarbahozni. Zoli már nehezebb falatnak bizonyult, és hát rezgett is a léc rendesen. 4/3 4/2-re azért legyűrte Kokót, és jöhetett az elődöntő Máthé Andris ellen. Miki volt az első olyan ellenfele Andrisnak aki igazán le tudta tesztelni, hogy jelenleg milyen viszonyban van a tenisszel, igy nehéz lett volna megjósolni előtte hogy ki-kit ver el. Végül Miki kerekedett felül egy szoros mérkőzésen a nagyon szépen - bár sok hibával - játszó Andrison. A másik ágon sajnos már nem volt ilyen kiélezett küzdelem: Attila jutott a döntőbe, 4/2 4/0-ra verve Petit. A 3. helyért vivott küzdelem viszont tényleg igazi harcnak bizonyult: Peti kitett magáért, küzdött becsülettel, de most a super tiebreak nem felé dőlt. A döntő a versenysorozathoz képest magas szinvonalú volt nagyon, főleg Miki játszott nagyon precizen, Attila nem találta az ellenszerét. Végül nem is kellett mert Miki 4/2 3/1-es vezetésnél lesérült, igy Attila lett az Áprilisi Bajnok!

A Vigaszbajnok meg Mészáros Csabi lett, immáron harmadjára! A döntőben Kokavec Pistit verte 4/1 4/1-re.

Most lesz egy kis szünet a versenyeket tekintve, legközelebb valamikor Június végén vagy Július elején lesz ismét valami, addig is dübörögnek a csapatbajnokságok, ezekről a honlapon lesz majd info akit érdekel. Nektek pedig köszönöm hogy jöttetek, boldog vagyok ha örömmel jártok ide, na csók..

 
Fenyő